Bier & Hoppefeesten
18,19,20 september 2020

Bier- en Hoppefeesten gaan morgen van start

De Bier- en Hoppefeesten starten morgen officieel in de feesttent op het Oudstrijdersplein met een muzikale ontspannings- en dansnamiddag voor senioren en een bruisende verbroederingsavond. Aan de vooravond van het feestweekend blikken we graag even terug op alle voorbereidingen die vooraf gingen aan dit weekend.

Vorige week begonnen de mensen van de Technische dienst met het opzetten van de feesttent op het Oudstrijdersplein, het centrum van de Bier- en Hoppefeesten. De tent werd deze week afgewerkt en staat nu klaar om jullie uitgebreid te verwelkomen op vrijdag, zaterdag en zondag.

Enkele maanden eerder al, in mei, begonnen team Aurora en team Hopcona aan de langverwachte strijd om het kroontje van de Hopkoningin. De aanwezigheid van de twee teams in het Poperingse straatbeeld is niet te onderschatten: heel wat gevels werden versierd in het kader van de gevelwedstrijd, een van de proeven van de Hopkoninginverkiezing. De Poperingenaars toonden zich van hun beste kant om hun favoriet te steunen.

Nog iets vroeger, sinds het begin van dit jaar al, begonnen de naaisters aan de nieuwe kostuums en aan de aanpassingen van de oude kostuums voor de Hoppestoet. Echte huzarenstukjes die je zondag in de stoet kan bewonderen en aanbidden.

Tot slot: ben je bang het noorden kwijt te geraken tijdens het feestweekend? Op het handig stadsplan hieronder kan je alle feestlocaties en het traject van de Hoppestoet terugvinden.

Terug naar nieuwsoverzicht