Bier & Hoppefeesten
18,19,20 september 2020

Bier- en Hoppefeesten succesvol afgesloten

De Bier- en Hoppefeesten werden vandaag afgesloten met een overvol programma.

Om 9.30 uur verzamelden alle prominenten voor de plechtige Hoogmis in de Sint-Bertinuskerk. Daarna volgde de neerlegging van de kransen aan het monument op de Grote Markt. Eerste hoogtepunt van de dag volgde daarna in jeugdcentrum De Kouter: Laura Sambaer en haar eredames Manon Debacker en Hanne Rouseré werden officieel gekroond tot Hopkoningin 2017-2020.

Van 10 tot 18 uur zette het Hopmuseum zijn deuren open voor diverse rondleidingen en plukdemonstraties.

Om 11 uur opende Lekker Westhoeks, de lekkerste markt van Poperinge en omstreken, zijn deuren voor de tweede dag. Sons Saucisses zorgde voor een muzikale noot tijdens een aperitiefconcert. Met de nodige humor wist deze band het publiek in een excellente feeststemming te brengen.

En dat was te merken tijdens de 24ste Internationale Hoppestoet. Meer dan 1300 figuranten, 85 groepen, 80 paarden, ruiters en menners trokken door de Poperingse straten om het verhaal van hop in Poperinge en in de wereld te vertellen.

Het weekend wordt vanavond nog afgesloten met de Oberbayernavond. NYC Street Parade Band, De Freundschafts Blaskapelle, De Keibloazers en dj White-G zorgen voor een mooie afsluiter van dit bruisende feestweekend.

Terug naar nieuwsoverzicht