Bier & Hoppefeesten
15,16,17 september 2017

Kandidates Hopkoninginverkiezing voorgesteld

Op vrijdagavond 2 mei werden in de Raadzaal van het stadhuis de nieuwe trio’s voor de hopkoninginverkiezing voorgesteld. De Poperingse meisjes kregen de opdracht om zich voor te stellen aan de hand van een Belgisch bier,naar analogie met de tentoonstelling ’24 Belgen, 24 bieren’ in het Hopmuseum. De Hopkoningin en haar eredames worden verkozen op zaterdag 20 september 2014.

Het eerste trio staat onder leiding van de kandidaat hopkoningin Elien Rosseel. Elien studeert Agro-industrie in Roeselare en is lid van de KLJ Poperinge. Een van haar belangrijkste hobby’s is helpen op de boerderij van haar ouders, ze is dan ook de dochter van een hoppeboer. Haar twee eredames zijn Celine Brutsaert en Laurien Deruytter, beiden ook lid van de KLJ Poperinge. Celine studeert Handel en Laurien Bedrijfsmanagement. Als Poperingenaars zijn deze drie meisjes ook echte keikoppen, wanneer ze een doel voor ogen hebben gaan ze er voor de volle 100 procent voor. Het Belgisch bier waarmee zij zich linken is ‘Tremist’ dit bier wordt gebrouwen met de hoppe van bij Elien thuis.

Het volgende trio zijn de dames van Scouting Poperinge. Kandidaat hopkoningin Axelle Van Bruwaene studeert Vroedkunde haar twee eredames zijn Sarah Langbeen en Marie Descamps. Sarah is studente Rechten en Marie studeert Sociaal werk. Het grootste voordeel aan een stad zoals Poperinge voor hen is dat het klein genoeg is om iedereen te kennen, maar  groot genoeg om je nooit te vervelen. Dit trio koppelde zichzelf aan het bier ‘Leutebok’. ‘Nunnebier’ was voor hen niet geschikt aangezien ze geen engeltjes zijn en ‘Duvel’ was dan weer overdreven, daarom gingen ze voor de gulden middenweg.

Het laatste trio dat meedingt naar de titel bestaat uit Sarah Aernout en haar twee eredames Laura De Ganck en Laure Ysaert. Zowel Laura als Sarah willen graag in het onderwijs stappen want Laura is studente Kleuteronderwijs en Sarah is studente leerkracht secundair onderwijs. Laure volgt de opleiding Ergotherapie. Dit trio wil met hun kandidatuur hun kinderdroom waar maken. “Als klein meisje keek ik op naar de kandidates van de hopkoninginverkiezing, het was mijn droom om daar ook ooit te staan en nu is het onze beurt om ons te bewijzen” aldus Sarah Aernout. Het Belgisch bier waarvoor zij kozen is ‘Dulle Teve’ het bier staat voor een zelfzekere vrouw die weet wat ze wilt en dit typeert nu net deze drie dames.

Terug naar nieuwsoverzicht