Bier & Hoppefeesten
15,16,17 september 2017

Nieuwe hopkoningin is verkozen!

In een bomvolle feesttent behaalde het trio Aurora zaterdagavond even over middernacht de felbegeerde titel van Hopkoningin 2017-2020. Laura Sambaer en haar eredames Manon Debacker en Hanne Rouseré versloegen tijdens een spannende verkiezingsavond het trio Hopcona.

Ongeveer 3500 uitgelaten supporters zorgden urenlang voor een meer dan uitgelaten sfeer in de bomvolle feesttent.

Bij de start van de verkiezingen maakte presentatrice Brunhilde Verhenne de punten van de paintballproef (7 voor Aurora en 10 voor Hopcona) en van de gevelversierwedstrijd bekend. Hiervoor kreeg Aurora 10 punten voor het aantal gevels en 7 voor de creativiteit. Hopcona kreeg 7 punten voor het aantal gevels en 10 voor de creativiteit. Na de vlotte babbels met beide trio’s was er een eerste publieke sms-stemronde (7 punten voor Aurora en 10 punten voor Hopcona).

Eerste proef op scène was de bierproef. De kandidaten dienden 5 bieren blind te proeven en te benoemen. Ze kenden de naam van drie van de bieren, de twee andere waren een verrassing. Aurora verdiende hierbij 10 punten, Hopcona 4 punten.

De tweede proef zorgde voor de nodige hilariteit. Op alle mogelijke en onmogelijke manieren probeerden de meisjes via een hindernissenparcours zoveel mogelijk bier te transporteren naar het einde van de catwalk. De maatbeker van trio Aurora liep als eerste over, goed voor 10 punten.

De derde proef bestond uit een act, die elk trio grondig kon voorbereiden. Beide teams brachten een filmprojectie in combinatie met zang. 

Vanaf 23 u. zorgde entertainer Sergio voor de ambiance. Kort na middernacht was de spanning te snijden. Met de bekendmaking van de punten voor de tweede sms-ronde (7 punten voor Aurora en 10 voor Hopcona) en de punten van de quiz (31,5 op 40 voor Aurora en 30,5 op 40 voor Hopcona) was meteen ook het winnende trio gekend.
Aurora haalde het met 89,5/110 voor Hopcona met 88,5 punten. Het verschil was miniem!

Er was een geschenkpakket van Atelier en Sowepo voor alle deelnemers, overhandigd door een vertegenwoordiger van beide bedrijven. Aurora kreeg uit handen van Burgemeester Christof Dejaegher de linten en schepen Jurgen Vanlerberghe overhandigde de bloemen. Outside Travel schonk de hoofdprijs: een reis naar New York. Onder oorverdovend applaus en gejoel van alle supporters startte dj Stijn Vandevoorde daarna de afterparty.

Proficiat aan beide trio’s voor hun deelname, faire verkiezingscampagne en boeiende verkiezingsavond.

Vanmiddag vanaf 15 u. wordt de 24ste internationale Hoppestoet door de straten van Poperinge een langgerekte ereronde voor het pas verkozen trio Aurora.

Terug naar nieuwsoverzicht