Bier & Hoppefeesten
18,19,20 september 2020

Zaterdag 16 september 2017

10.00 tot 18.00u: Expo Tournée Locale in het Hopmuseum  
Prikkel al je zintuigen en maak kennis met de Westhoek als bierregio. In deze expo staan gekende en minder bekende brouwerijen centraal. 
Toegang inbegrepen in ticket Hopmuseum. 

10.00 tot 18.00u: Animatiefilm ‘Heerlijk Hoppeland, Pittig Poperinge’
Animatiefilm van tekenaar en architect Bernard Dehouck over Poperinge. De film maakte hij als eindwerk aan de academie van Poperinge. Zijn bestaande figuurtjes, die hij vroeger tekende voor de bladen Het Volk, Ticket, Intro en de stadskrant, werden spelenderwijs vervangen door nieuwe die in verband staan met de hoppe. Als je ze op rij zet vormen ze een hoppestoet op zichzelf. Alles komt aan bod: de Grote Markt, de hoppeboer en zijn erf, de brouwerij, de zomer vol kunst, ..." 

Stadhuis 
Gratis toegang 
Een verkorte versie van de film wordt tijdens het feestweekend geprojecteerd op de schermen in de feesttent. 


13.00 tot 18.00u: Expo Vive Labeur in de Gasthuiskapel 
Expo over de Chinese inbreng tijdens WO 1 met foto’s van Stephan Vanfleteren en Sanne Dewilde. 
Gratis toegang. 

14.00 - 20.00u: Lekker Westhoeks
Tijdens deze twee dagen presenteert Toerisme Poperinge samen met de Westhoekstreekproducenten en Horeca Poperinge het lekkerste van de Westhoek in een kleurrijk tentendorp. Je kan er onder andere proeven van de Poperingse Mazarinetaart, hoppepaté, bierpralines, kaas, ....met muziek en animatie door Radio Fresnel
Gratis toegang. 

15.00u: Taptoe in het centrum
Op zaterdagmiddag vullen verscheidene muziekkorpsen de centrumstraten van Poperinge. Vanuit diverse richtingen stappen zij in een muzikale tocht richting Paardenmarkt.

16.00u: Spektakel taptoe op de Paardenmarkt
Na de taptoe door de centrumstraten komen de korpsen (De Volksvreugd, Flanders Memorial Pipe Band en Willen is Kunnen Oostende) samen op de Paardenmarkt. Ze brengen elk een show. Rond 17.30u is er het gezamenlijk optreden van alle korpsen. Het einde is voorzien rond 18.00u.
Gratis toegang. 

19.30u: Optreden L&A Band in de feesttent (toegang met ticket Hopkoninginverkiezing). 

21.00u: Hopkoninginverkiezing
Tijdens de Hopkoninginverkiezing strijden trio Aurora en trio Hopcona op een sportieve manier naar het felbegeerde kroontje.  Een aantal proeven beslissen welk trio met het kroontje en de scepter gaat lopen. De Hopkoningin en haar eredames worden drie jaar lang de ambassadrices van de hoppestad. Wie er in 2014 bij was, weet dat de kandidates en hun supporters er een ongelofelijk feest van maakten. Dat zal dit jaar niet anders zijn. Met optreden van Dirk Bauters en Sergio. Brunhilde Verhenne neemt de presentatie voor haar rekening. 

Tickets (12 euro/ticket) te koop via de webshop van de stad Poperinge

00.30u: Afterparty met DJ Stijn Vandevoorde (tot 02.30u.)